gedragstherapie voor honden

 
 


Meestal is het hebben van een hond leuk, gezellig voor in huis en leuk om lange wandelingen mee te maken.


Maar soms ontwikkelt uw hond in de loop van de tijd gewoontes waar u minder blij mee bent. Misschien sloopt hij uw meubels of blaft hij als hij alleen gelaten wordt. Of hij gromt naar de visite of naar andere honden. Of misschien is hij bang van vuurwerk of andere harde geluiden. Het kan ook zijn dat hij niemand toelaat in de buurt van zijn gevulde etensbak.


Juist het gedrag waar u niet zo blij mee bent, lijkt uw hond steeds vaker te vertonen. U probeert het gedrag af te leren of misschien wel te bestraffen, maar niks lijkt te helpen. En iedereen geeft u andere adviezen. Inmiddels zit u met de handen in het haar.


Meestal is dit ongewenste gedrag volkomen normaal hondengedrag, zoals de hond dit van zijn voorouder de wolf heeft meegekregen. Alleen leven onze honden niet meer in wolvenroedels, maar in ons gezin en in onze maatschappij. En dan blijkt dat natuurlijke gedrag soms voor problemen te zorgen.


Wat nu?


U kunt de adviezen van bekenden, buren en alle andere hondenbezitters naast u neer leggen en contact op nemen met een gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut. Deze heeft een jarenlange opleiding gevolgd op het gebied van hondengedrag en komt bij u thuis om samen met u te bekijken waarom uw hond het ongewenste gedrag vertoont. Op het moment dat duidelijk is geworden waarom uw hond het gedrag vertoont, kan er namelijk ook een oplossing worden bedacht.  Soms is dat een hele eenvoudige oplossing maar vaker zal het ombuigen van het ongewenste gedrag een behoorlijke inzet van u vergen. Maar een oplossing is er bijna altijd.


Indien u in Midden-Nederland woont en meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met:


Annemieke de Kogel-Wartena

telefoon: 06-44639039

mail: info@helpmijnhondbijt.nl


 

Hoera, we hebben een hond?